Pyetjet e shpeshta të Forex

Çfarë është tregtimi Forex / Forex?

Forex, FX dhe Tregtimi në valutë të huaj i referohet tregtimit të valutës së huaj nga monedha e një vendi në tjetrin në tregun Forex. 

Cila është tregu Forex? 

Tregu Forex është tregu më i madh financiar global në botë me triliona dollarë që ndërrojnë duart çdo ditë. Isshtë një treg global që është i hapur 24 orë në ditë për shkëmbimin e monedhave globale për arsye të ndryshme që përfshijnë, por nuk kufizohen në, tregtimin, udhëtimet, turizmin dhe tregtinë. 

Kur është i hapur tregu Forex? 

Tregu Forex është i hapur 24 orë në ditë nga e diela në 5:00 pasdite EST / 10:00 pasdite GMT deri të Premten 5:00 pasdite EST / 10:00 pas GMT. 

Cilat janë seancat kryesore të tregut Forex? 

Orët e tregut Forex ndahen në 4 seanca tregtare: seanca e Nju Jorkut, seanca e Londrës, seanca e Tokios (ose seanca e Azisë) dhe seanca e Sidneit. 

Çfarë e shtyn tregun Forex?

Disa drejtues kryesorë të tregjeve Forex përfshijnë njoftime ekonomike të lajmeve, norma interesi të bankës qendrore, ndërhyrje të bankës qendrore, frikë, lakmi dhe tregun e së ardhmes.

A mund të rrëzohet tregu Forex?

Jo, tregu Forex në tërësi nuk mund të rrëzohet si bursa, përveç nëse një ditë monedha pushon së ekzistuari. Kjo sepse secila monedhë lëviz në mënyrë të pavarur kundër njëra-tjetrës. Një analogji e mirë do të ishte që çiftet e monedhës janë si ashensorët. Le të themi se po shohim Euron ndaj dollarit amerikan. Nëse ashensori EUR po ulet krahasuar me ashensorin USD, atëherë USD po rritet (kundrejt EUR). Pra, ndërsa një Evropian mund të mendojë se EUR u rrëzua atë ditë, një Amerikan mund të mendojë se USD u rrit atë ditë. E gjitha është në raport me monedhën me të cilën ata tregtojnë. 

Cilat janë 8 monedhat kryesore të botës? 

8 monedhat kryesore përfshijnë dollarin amerikan (dollar), paundin e Britanisë së Madhe (GBP), euro (EUR), jen japonez (JPY), franga zvicerane (CHF), dollari kanadez (CAD), dollari australian (AUD), dhe Dollar i Zelandës së Re (NZD).

Cilat janë çiftet kryesore të monedhës?

Këto janë monedhat kryesore të bashkëpunuara me dollarin amerikan (USD). Këto përfshijnë: EUR / USD, GBP / USD, USD / CAD, USD / JPY, USD / CHF, AUD / USD dhe NZD / USD. 

Cilat janë çiftet e Monedhës së Vogël?

Këto janë monedhat kryesore të çiftëzuara me njëra-tjetrën, që nuk përfshijnë dollarin amerikan (USD). Këto quhen gjithashtu çifte kryq, dhe ato përfshijnë: EUR / CAD, GBP / JPY, AUD / NZD, CHF / JPY, etj. 

Cilat janë disa avantazhe të tregtisë Forex kundrejt tregtisë së aksioneve dhe aksioneve?

Pengesë më e ulët për hyrjen, kosto më e ulët e transaksionit, orë më të gjata operimi, levë më e lartë, likuiditet më i lartë dhe vëllim më i lartë janë vetëm disa avantazhe të tregtisë Forex mbi aksionet tradicionale / tregun e aksioneve. 

Si mund të zhvilloj një strategji tregtare fituese?

Së pari duhet të provoni stile dhe strategji të ndryshme tregtare për të parë se çfarë funksionon më mirë për ju, pastaj provoni përsëri derisa të gjeni diçka që funksionon vazhdimisht për ju. Nuk ka nevojë të punojë për të gjithë të tjerët, por për veten tuaj, sepse të gjithë kanë një personalitet të ndryshëm tregtar. 

Si mund ta provoj përsëri strategjinë time të tregtisë?

Ju mund të provoni përsëri duke hapur një llogari demo tregtare për të provuar strategjinë tuaj tregtare, me qëllimin për të parë se çfarë lloji të performancës mund të arrini duke përdorur atë strategji të veçantë. Ju gjithashtu mund të bëni një provë prapa duke shikuar të dhënat e kaluara të çmimeve dhe duke përcaktuar se sa herë do të kishit fituar dhe humbur bazuar në strategjinë tuaj të tregtisë dhe parametrat që vendosni. 

Çfarë është 'Pip'?

Një "PIP" qëndron për pikë në përqindje, dhe është njësia e masës e përdorur nga tregtarët e Forex për të përcaktuar ndryshimin më të vogël në vlerë midis dy monedhave. Kjo përfaqësohet nga një lëvizje me një shifër në vendin e katërt dhjetor në një kuotë tipike në Forex (përveç çifteve JPY). Për shembull, nëse çmimi i EUR / USD lëviz nga 1.1402 në 1.1403, ky do të ishte një ndryshim i vetëm. Nëse çmimi i një çifti JPY si USD / JPY lëviz nga 113.31 në 113.30, kjo do të ishte gjithashtu një pip. Për të kuptuar vlerën e një tubi, së pari duhet të kuptoni se çfarë janë "Shumë". 

Çfarë janë Shumë / Madhësia e Lotit?

Lotet u referohen njësive specifike të tregtuara me çifte monedhash, që në thelb nënkupton numrin e njësive të monedhës që dëshironi të blini ose shisni. Ekzistojnë 3 lloje të loteve: 

  • Madhësia e Lotit Mikro = 0.01 = Kontrollon 1,000 njësi të monedhës
  • Madhësia mini e lotit = 0.10 = Kontrollon 10,000 njësi të monedhës
  • Madhësia standarde e lotit = 1.00 lot = Kontrollon 100,000 njësi të monedhës

Cila është vlera e një tubi?

Nëse llogaria juaj është në Dollarë amerikanë, dhe ju po tregtoni një palë USD si monedhë bazë (p.sh. EUR / USD), atëherë e mëposhtmja është e vërtetë:

 • Tregtimi 1 pip me një 0.01 (Mikro Lot) është ekuivalent me 0.10 $ USD
 • Tregtimi 1 pip me një 0.10 (Mini Lot) është ekuivalent me $ 1.00 USD
 • Tregtimi 1 pip me një 1.00 (Lot Standard) është ekuivalent me $ 10.00 USD

Çfarë është një shandan japonez?

Shandanët (ose shandanët japonezë) është një stil grafiku që përdoret për të paraqitur lëvizjet e çmimeve të një monedhe. Çdo shandan përfaqëson një sasi specifike të kohës në varësi të kornizës kohore. Nëse jeni në kornizën kohore 15 minutëshe, çdo qiri është ekuivalent me 15 minuta (M15). Nëse jeni në afatin ditor (D1), secila qiri përfaqëson 24 orë. 

Çfarë është një fitil?

Një fitil (ose hije), janë vijat vertikale sipër dhe poshtë trupit të qiriut. 

Çfarë informacioni ju japin shandanët? 

Një shandan ju jep informacionin e mëposhtëm: çmim i hapur, çmim i ngushtë dhe lartësia dhe e ulëta e qiriut (pjesa e sipërme dhe e poshtme e fitilave). 

Çfarë do të thotë Bullish? 

Të shkosh gjatë, ose të blesh, është një veprim i fortë për të marrë një tregtar. E thënë thjesht, të jesh dem ose të kesh një ndjenjë bullish do të thotë që beson se një palë monedhe do të rritet në vlerë, ose do të rritet. Për të thënë "ai është bullish në USD / JPY", për shembull, do të thotë se ai beson se çmimi i dollarit amerikan do të rritet kundër jen japonez. 

Çfarë do të thotë Bearish? 

Shkuarja e shkurtër (shkurtimi), ose shitja, është një veprim i dobët për një tregtar për të marrë. E thënë thjesht, të jesh ari ose të kesh një ndjenjë bearish do të thotë që beson se një palë valutë do të ulet në vlerë, ose do të ulet. Për të thënë "ai është i dobët me EUR / USD", për shembull, do të thotë se ai beson se çmimi i euros do të bjerë kundrejt dollarit amerikan. 

Çfarë do të thotë 'Shkuarja e Shkurtër' ose 'Shkurtimi'?

Tregtarët mund të mendojnë për 'të shkurtër' si një fjalë tjetër për 'shitur'. Nëse po 'shkoni shkurt', ose 'shkurtoni', do të thotë se po e shisni. Kur tregtarët shesin (ose shkojnë pak) një palë monedhe, kjo do të thotë se ata besojnë se do të ulet në vlerë.

Çfarë do të thotë 'Të Vazhdosh' ose 'Malli'?

Tregtarët mund të mendojnë për 'gjatë' si një fjalë tjetër për 'blerë'. Nëse po 'shkoni gjatë' në një monedhë, do të thotë se po e blini. Kur tregtarët blejnë (ose vazhdojnë gjatë) një palë monedhe, kjo do të thotë se ata besojnë se do të rritet në vlerë. 

Çfarë është Spread?

Përhapja është pjesë e kostos që paguani ndërmjetësi për të hapur një pozicion. Isshtë ndryshimi midis ofertës dhe çmimit të kërkuar. Çmimi i ofertës është çmimi më i mirë që një blerës është i gatshëm të paguajë dhe çmimi i kërkuar është çmimi më i mirë që një shitës është i gatshëm të pranojë. 

Çfarë është Metatrader 4 (MT4)?

Metatrader 4 është platforma më e zakonshme e tregtimit e përdorur për tregtarët Forex, pavarësisht nga lëshimi i Metatrader 5. Ekziston si një version desktop dhe celular.

Çfarë është urdhri i tregut?

Një urdhër tregu është një hyrje e drejtpërdrejtë në tregje me një mundësi blerjeje ose shitje me çmimin aktual të tregut.

Çfarë është një urdhër limit?

Porositë limit vendosen kur jeni të gatshëm të futni vetëm një pozicion të ri me një çmim specifik. Porosia do të plotësohet vetëm nëse tregu tregton me atë çmim. A kufiri i blerjes porosia është një udhëzim për të blerë çiftin e monedhës me çmimin e tregut sapo tregu të arrijë çmimin tuaj të specifikuar ose më të ulët; ai çmim duhet të jetë më i ulët se çmimi aktual i tregut. A kufiri i shitjes porosia është një udhëzim për të shitur çiftin e monedhës me çmimin e tregut sapo tregu të arrijë çmimin tuaj të specifikuar ose më të lartë; ai çmim duhet të jetë më i lartë se çmimi aktual i tregut.

Çfarë është urdhri i ndalimit?

Një urdhër ndalimi bëhet një urdhër tregu vetëm pasi të arrihet një çmim i specifikuar. A ndal-blerje porosia është një udhëzim për të blerë një palë valutash me çmimin e tregut sapo tregu të arrijë çmimin tuaj të specifikuar ose më të lartë; që çmimi i blerjes duhet të jetë më i lartë se çmimi aktual i tregut. A ndaluar shitjen porosia është një udhëzim për të shitur çiftin e monedhës me çmimin e tregut sapo tregu të arrijë çmimin tuaj të specifikuar ose më të ulët. Ky çmim i shitjes duhet të jetë më i ulët se çmimi aktual i tregut.

Çfarë është Levave?

Levave ju lejon të kontrolloni një sasi më të madhe parash duke përdorur një sasi të kufizuar tuajën. Për shembull, me një llogari prej $ 1,000 që tregton në levën 100: 1, do të jeni në gjendje të kontrolloni një pozicion prej $ 100,000. 

Cilat janë avantazhet e levave?

Aftësia për të përfituar nga lëvizjet e vogla në çmim, dhe duke ju lejuar të amplifikoni pozicionet tuaja fituese sikur të tregtonit një madhësi shumë më të madhe të llogarisë. Por, mos harroni se kjo është një shpatë me dy presa. Humbjet tuaja amplifikohen po aq të larta sa fitimet. Tregtimi me hua kërkon zbatimin e parimeve të mira të menaxhimit të rrezikut. 

Cila është Margin? 

Marzhi është shuma e parave që duhet të keni si një depozitë me mirëbesim në mënyrë që të hapni një tregti me llogarinë tuaj. Duke përdorur shembullin e mësipërm, marzhi juaj është 1,000 dollarë që tregtohet me hua 100: 1. 

Çfarë është niveli i marzhit?

Ky është pragu ku ndërmjetësi juaj do t'ju dërgojë një njoftim për të ndërmarrë veprime përpara se ata të likuidojnë pozicionin tuaj, ose të mbyllin tregtinë (at) tuaja. 

Çfarë është një thirrje margjinale? 

Ju kurrë nuk doni ta shihni këtë. Kjo do të thotë që ju jeni të mbivlerësuar në llogarinë tuaj ose nuk keni diferencë të mjaftueshme dhe ndërmjetësi juaj likuidon me forcë pozicionin tuaj, duke mbyllur kështu tregtinë (at) tuaj me çmimin e tregut.  

Çfarë është Rreziku për Shpërblim (Raporti R / R)?

Kjo mat sa jeni duke rrezikuar në lidhje me fitimin e mundshëm. Rreziku zakonisht përcaktohet nga humbja e ndalimit nga pika e hyrjes në tregti. Ndërsa çmimi i fitimit të marrë nga pika e hyrjes përcakton fitimin e mundshëm. 

Si është formula e rrezikut për të shpërblyer?

Raporti i rrezikut-shpërblimit = Vlera absolute (Vlera e hyrjes së çmimit - vlera e humbjes së ndaluar) pjesëtuar me vlerën absolute (Vlera e hyrjes së çmimit - Vlera e çmimit të synuar)

Çfarë është Ebb and Flow?

Ebb dhe Flow i referohen diçkaje që vazhdimisht rritet dhe zvogëlohet, ose rritet dhe bie, si batica e oqeanit. Shtë paraqitje vizuale e mënyrës se si tregjet reagojnë ndaj ngjarjeve të përditshme.

Çfarë është një qiri Doji?

Një Doji është një shandan me një trup shumë të vogël (ose pa trup) të qiriut, me një fitil të sipërm dhe / ose të poshtëm, dhe shpesh tregon një ritëm të lartë ose një ritëm të ulët në veprim të çmimit. 

Çfarë është një qiri Hammer?

Një Hammer është një shandan me një trup të shkurtër të qiriut, një fitil të sipërm shumë të shkurtër dhe një fitil të gjatë më të ulët që zakonisht ndodh pas një lëvizjeje poshtë. Një çekiç i kundërt është e kundërta.

Çfarë është modeli i shiritit të brendshëm? 

Një model i shiritit të brendshëm është një model i vazhdimit të veprimit të çmimit. Karakterizohet nga dy qirinj, në të cilët qiri i dytë është më i vogël dhe brenda nivelit të lartë dhe të ulët të qiriut të parë. 

Çfarë është modeli Head-and-Shoulders (H&S)?

Një model kokë e shpatulla është një model i kthimit të veprimit të çmimit që gjendet në një trend rritës. Modeli karakterizohet nga të paturit e 3 majave, me mesin (koka) që janë më të lartat, dhe dy majat më të vogla në të dy anët (këto janë shpatullat e majta dhe të djathta). Pastaj vizatohet një vijë e drejtë për të lidhur bazën e 3 majave, dhe kjo quhet vija e qafës. Një thyerje e vijës së qafës do të sinjalizojë një përmbysje të dobësisë. Një model i përmbysur i kokës dhe i shpatullave është i njëjtë, por ka rënë horizontale dhe është gjetur kur çmimi është në një trend rënës.  

Çfarë është Mbështetja dhe Rezistenca (S&R)?

Mbështetja i referohet niveleve të konsiderueshme nën çmimin aktual të tregut dhe Rezistenca i referohet niveleve të konsiderueshme mbi çmimin e tregut. Këto nivele janë fusha të dukshme që çmimi ka reaguar në të kaluarën dhe mund ta bëjë këtë përsëri në të ardhmen. 

Çfarë është një mjet Fib ose Fibonacci?

Fibonacci është një mjet teknik i përdorur gjerësisht i tregtisë i përdorur për të matur dy pika lëkundëse në çmim (një të lartë dhe të ulët), duke ndarë diapazonin vertikal në përqindje. Kjo përfshin përmirësimin dhe shtrirjen e Fibonacci.

Çfarë është një Rikthim Fibonacci?

Kjo i referohet matjes së kthimeve si përqindje të një diapazoni çmimi. Tregtarët priren të kërkojnë bashkim në nivelet 50%, 61.8% dhe 78.6%. Në tregtarët e Smart Money, ne dëshirojmë të shohim 70.5% retracement si një 'pikë e ëmbël' për hyrjet. 

Çfarë është një zgjatim Fibonacci?

Kjo i referohet vazhdimit të shkallës Fibonacci retracement, përtej nivelit 100% retracement. Nivelet e interesit janë 127.2%, 161.8%, 200%, etj. Këto nivele përdoren për të identifikuar objektivat e mundshëm për çmimin. 

Arefarë janë fractals?

Fraktalet janë një model gjeometrik i përsëritur që ndodh në tregjet midis lëvizjeve më të mëdha të çmimeve, dhe përsëritet në të gjitha afatet kohore. Ju mund të keni dëgjuar frazën 'çmimi është fraktal'… kjo do të thotë se ka modele të përsëritura që gjenden në çmim.  

Çfarë është tregtimi Swing?

Tregtimi me ritëm është për ata që kanë durimin të presin për një tregti. Tregtarët me ritëm kanë shumë durim dhe janë të gatshëm të mbajnë një tregti për ditë apo edhe javë. Tregtimi me ritëm kërkon një humbje më të madhe ndalimi sesa tregtimi ditor në mënyrë që të lejojë tregtinë të marrë frymë. Tregtarët me ritëm janë në gjendje të trajtojnë tërheqjet e larta dhe të mbajnë një mendje të qetë kur tregtia po lundron në tërheqje. 

Çfarë është tregtia brenda ditës?

Ky është një stil i tregtisë ku tregtitë ekzekutohen dhe përfundojnë në të njëjtën ditë, prandaj ndonjëherë referohet si 'Tregtimi i ditës'. Këto lloj tregtarësh kërkojnë modele të përsëritura që ndodhin çdo ditë. Ata nuk do të merrnin tregti më afatgjata ose pozicione lëkundëse, pasi ato mund të jenë të pakëndshme duke mbajtur tregti të hapura brenda natës. 

Çfarë është Scalping?

Scalping është një stil shumë i shpejtë tregtimi. Këto lloj tregtarësh quhen skalpers, dhe atyre u pëlqen të hyjnë dhe të dalin nga tregjet shpejt. Scalping është më i përshtatshmi për tregtarët që mund të marrin vendime të shpejta dhe të veprojnë pa hezitim. Këta shpesh janë tregtarë që nuk kanë durim të mbajnë tregti për periudha të gjata. Në vend të kësaj, ata presin që tregtia e tyre të bëhet fitimprurëse menjëherë dhe ata zakonisht do të dalin nga tregtia menjëherë nëse një tregti shkon kundër tyre. 

Çfarë është lista e pagave Non-Farm (NFP)?

Lista e pagave jo-fermë është një tregues kryesor ekonomik për ekonominë amerikane, që përfaqëson numrin e vendeve të punës të shtuara ose të humbura. Lirimet e NFP zakonisht shkaktojnë lëvizje të mëdha në treg dhe lëshohen të Premten e 1 të çdo muaji në 8:30 AM EST. 

Çfarë është FOMC?

FOMC është Komiteti Federal i Tregut të Hapur që mblidhet 8 herë në vit për të diskutuar kryesisht 2 gjëra: rishikoni informacionin aktual financiar dhe merrni një vendim se çfarë lloji të ndërhyrjes do të kërkohet. Nëse FOMC vendos të rrisë normat e interesit, ekziston një mundësi për rritje të kërkesës për vlerën e dollarit amerikan, kështu që tregtarët mund të spekulojnë për rritjen e çmimit të USD.

Çka është analiza teknike?

Analiza teknike i referohet studimit të veprimit historik të çmimit në mënyrë që të identifikojë modelet në treg për të përcaktuar veprimin e çmimit në të ardhmen. Kjo mund të bëhet duke përdorur tregues teknikë dhe një kombinim të mjeteve të tjera të analizës. Analistët teknikë shpesh do të kërkojnë mbështetje dhe rezistencë, dhe të identifikojnë trendet dhe ndryshimet e trendit. 

Çfarë është Analiza Themelore?

Analiza Themelore i referohet hulumtimit të bërë mbi faktorët politikë, ekonomikë dhe socialë dhe ndikimin që ata kanë në monedhën e një vendi. Bazat vështrojnë forcat e ofertës dhe kërkesës për monedhat, mallrat dhe kapitalin neto që mund të ndikohen nga lëshimet ekonomike, tensionet gjeopolitike, sezonalitetet, ndryshimet e normave të interesit, lajmet e lëshuara nga bankat qendrore, etj. 

Çfarë është psikologjia e tregtisë?

Psikologjia e tregtimit i referohet studimit dhe trajnimit të mendimit të një tregtari, dhe mënyrës se si ajo sillet gjatë tregtimit aktiv. Ajo zbulon tendencat thelbësore njerëzore të tregtarëve, sepse tregtia kërkon një lloj mendimi tjetër nga ajo që truri ynë primitiv është programuar të bëjë për të qenë i suksesshëm.  

Çfarë është menaxhimi i rrezikut?

Kjo i referohet administrimit të rreziqeve në llogarinë tuaj tregtare. Rregulli i përgjithshëm nuk është kurrë më rrezik se 2% për tregti. 

Çfarë është Menaxhimi i Tregtisë?

Kjo i referohet menaxhimit të pozicioneve të hapura. Kjo përfshin zvogëlimin e rrezikut ndërsa tregtia është në fitim duke lëvizur humbjen e ndalimit më afër çmimit të tregut, ose shkurtimin e humbjeve në humbjen e tregtisë.

Cilat janë Sinjalet Forex?

Sinjalet ose sinjalizimet e Forex janë ide dhe planifikime tregtare të planifikuara me Çmimin e Hyrjes, Marrjen e Fitimit (TP) dhe Ndërprerjen e Humbjes (SL) të ofruara për t'u ofruar tregtarëve nivele të konsiderimit. Këto bazohen në analizën dhe mendimin mbi atë që tregtarët tanë shohin në treg. Për shembull, ne dërgojmë një njoftim kur ata janë duke bërë një tregti. Importantshtë e rëndësishme të mbani mend se Idetë e Tregtisë janë rreptësisht vetëm për qëllime edukative dhe nuk duhet të interpretohen kurrë si këshilla financiare.

Çfarë do të thotë TP dhe SL?

TP do të thotë 'merre fitimin', dhe SL do të thotë 'ndalo humbjen'. Marrja e fitimit është çmimi i synuar që vendosni që tregtia juaj të dalë pasi të arrijë çmimin e caktuar. Stop humbja është rrjeti i sigurisë që vendosni që tregtia juaj të dalë nëse arrin një pikë zhvleftësimi për të kufizuar humbjen tuaj. 

Në cilat palë të valutave përqendrohemi?

Fokusi ynë kryesor është në çiftet e mëdha dhe të vogla të monedhës. Këto janë ndonjë nga 8 monedhat kryesore të çiftëzuara me njëra-tjetrën. 

Sa çifte duhet të tregtoj?

Kjo do të vendoset plotësisht nga ju dhe do të varet nga strategjia e tregtisë që zhvilloni. Ndërsa secili tregtar ka preferencat e veta, shumë tregtarë të suksesshëm e shohin të dobishme të përqendrohen në vetëm 1-2 çifte. Kjo rekomandohet shumë për tregtarët fillestarë. 

Në cilën orë dërgohen idetë tregtare? 

Idetë e Tregtisë nuk dërgohen në një kohë të paracaktuar. Në vend të kësaj, ato dërgohen kur një mundësi tregtare paraqitet në tregje dhe plotëson kriteret e tyre për tregtarin individual.

A mund të përdor ndonjë broker Forex për të tregtuar?

Po, ju mund të përdorni çdo ndërmjetës Forex që zgjidhni për sa kohë që jeni në gjendje të tregtoni instrumentet që dëshironi të tregtoni, me levën me të cilën dëshironi të tregtoni. Ne përqendrohemi kryesisht në çiftet kryesore dhe të vogla të monedhës, të cilat të gjithë ndërmjetësit duhet të ofrojnë. 

Çfarë ndërmjetësi duhet të përdor?

Ju duhet të bëni hulumtimin tuaj për të gjetur një ndërmjetës të besuar që është i disponueshëm në vendin tuaj të banimit dhe gjithashtu plotëson nevojat tuaja tregtare. Ne kemi një video që ndihmon në shpjegimin e kësaj në detaje - mund ta gjeni në bibliotekën e trajnimit.  

Me sa duhet të tregtoj?

Ne gjithmonë rekomandojmë që tregtarët të tregtojnë vetëm me ato që kanë mundësi të humbin. Sidoqoftë, nëse jeni fillestar, ne rekomandojmë fuqimisht të filloni me një llogari tregtie demo derisa të jeni të kënaqur të tregtoni fonde të drejtpërdrejta. 

Sa duhet të financoj llogarinë time Live?

Kjo nuk është një pyetje që ne mund t'i përgjigjemi për ju. Ju duhet të kuptoni vetë se cila është një shumë e përshtatshme bazuar në oreksin tuaj të rrezikut dhe qëllimet tuaja tregtare. Ju kurrë nuk duhet të rrezikoni më shumë sesa keni mundësi të humbni, dhe ne gjithmonë ju rekomandojmë të tregtoni në një llogari demo kur jeni fillestar. 

A mund ta përdor shërbimin tuaj nëse jam i ri në Forex Trading? 

Po, shërbimi ynë është krijuar për të dy fillestarët që kërkojnë të fillojnë, si dhe tregtarët e përparuar që kanë tregtuar me vite. Nëse jeni fillestar i plotë, ju rekomandojmë të filloni me një llogari demo së pari dhe të vazhdoni të mësoni atje derisa të jeni të kënaqur të filloni të tregtoni me fonde të drejtpërdrejta. 

Sa leva duhet të përdor?

Kjo është një tjetër nga ato gjëra që duhet të vendosni vetë, pasi varet vërtet nga niveli i komoditetit tuaj. Merrni parasysh përvojën tuaj, stilin e tregtimit dhe tolerancën e përgjithshme të rrezikut. Nëse jeni fillestar, ne do t'ju rekomandojmë të zgjidhni levën më të ulët të mundshme.  

Pse duhet të tregtoj një llogari Demo?

Tregtimi i një llogarie drejtpërdrejt pa ndonjë përvojë është si bast për një lojë të re që nuk keni luajtur kurrë më parë në një kazino. Në thelb ju po luani kumar paratë tuaja kundër shtëpisë. Një llogari demo ju lejon të kënaqeni me mjedisin para se të rrezikoni para të vërteta. 

Çfarë është humbja mesatare e ndalimit?

Humbja jonë e ndalimit do të ndryshojë në varësi të konfigurimit të tregtisë. Sidoqoftë, kjo nuk është e rëndësishme sepse një humbje e ndalimit të 20 pipit ose 100 humbjes së ndalimit të pipit duhet të jenë të dyja 1-2% të bilancit të llogarisë tuaj. Ne ju rekomandojmë që gjithmonë të llogarisni madhësinë e pozicionit duke përdorur një Llogaritës të Madhësisë së Rrezikut / Pozicionit.  

A ka tërheqje?

Gjithmonë do të ketë disa tërheqje në tregti. As tregtarët më të mirë në botë nuk janë në gjendje të quajnë krye ose fund të saktë të një trendi. Tërheqjet janë absolutisht të domosdoshme në tregtinë dhe nuk është diçka për të cilën duhet të shqetësoheni nëse po përdorni 1-2% menaxhimin e rrezikut. 

Po sikur çmimi të jetë zhvendosur tashmë dhe të humbas hyrjen?

Nëse çmimi ka lëvizur kundër drejtimit tuaj, ju përsëri mund të merrni tregti. Kjo sepse do të merrni një çmim më të mirë hyrjeje në treg. Nëse çmimi ka lëvizur drejt drejtimit të tregtisë, rreziku juaj do të jetë pak më i lartë. Pastaj mund të prisni ose të shihni nëse çmimi do të rikthehet në nivelin e hyrjes, ose mund të vlerësoni rrezikun tuaj për të shpërblyer dhe të vendosni nëse tregtia ia vlen ende të merret. Nëse jo, kaloni në tregtinë tjetër. Gjithmonë do të ketë më shumë.  

Si mund ta llogaris Rrezikun për Shpërblimin e një sinjali?

Mënyra më e mirë për të llogaritur rrezikun tuaj për shpërblim në Forex është duke përdorur pips si një masë nga pika e hyrjes për të ndaluar humbjen dhe për të marrë objektivin e fitimit. Nëse raporti i rrezikut ndaj shpërblimit është 1: 3, kjo do të thotë që për çdo 1 dollar që jeni të gatshëm të rrezikoni, do të fitoni 3 dollarë shpërblim.

Raporti i rrezikut-shpërblimit = Vlera absolute (Vlera e hyrjes së çmimit - vlera e humbjes së ndaluar) pjesëtuar me vlerën absolute (Vlera e hyrjes së çmimit - Vlera e çmimit të synuar)

Sa duhet të rrezikoj për tregti?

Rregulli i përgjithshëm është 1-2% për tregti. Nëse jeni fillestar, ju rekomandojmë të qëndroni vetëm në 1%. Kjo do të ndërtojë disiplinë dhe do të trajnojë veten që të mos jetë lakmitar. Nëse krijoni një zakon të keq, do të duhet që në fund të hiqni ato zakone… dhe të gjithë e dimë se sa e vështirë është të heqësh zakonet e këqija. 

Çfarë madhësie loti duhet të përdor?

Ne sugjerojmë të përdorni një llogaritës të madhësisë së rrezikut / pozicionit për t'ju ndihmuar të përcaktoni madhësinë e duhur të lotit për llogarinë tuaj bazuar në rrezikun që dëshironi të merrni dhe palën e monedhës që dëshironi të tregtoni.

Si mund ta llogarit rrezikun tim?

Për të llogaritur manualisht rrezikun tuaj, ju mund të merrni% të rrezikut tuaj, shumëzuar me bilancin e llogarisë suaj, dhe më pas të vendosni një Stop Humbje të barabartë me atë shumë. Për shembull, le të themi se dëshironi të përdorni 1% rrezik në llogarinë tuaj $ 5,000. Ju merrni 0.01 * 5000 = 50 dollarë. Pastaj zbuloni se sa pips nga çmimi juaj i hyrjes në çmimin Stop Humbja, dhe futni atë shumë në llogaritësin e madhësisë së Rrezikut / Pozicionit. 

Si mund të llogaris rrezikun tim për shpërblim (RR)?

Raporti i rrezikut-shpërblimit = Vlera absolute (Vlera e hyrjes së çmimit - vlera e humbjes së ndaluar) pjesëtuar me vlerën absolute (Vlera e hyrjes së çmimit - Vlera e çmimit të synuar)

FAQ të tregtimit të veprimit të çmimit

Çfarë është tregtia e veprimit të çmimeve? 

Tregtimi i veprimit të çmimit bazohet në konceptin se çmimi është fraktal dhe që modelet shpesh përsëriten në treg. Tregtarët e Veprimit të Çmimit analizojnë lëvizjet historike të çmimeve të së kaluarës për të parashikuar prirjet e ardhshme të çmimeve. Ky stil i tregtisë mbështetet në sjelljen e çmimeve dhe analizën e shandanit, me përdorim të kufizuar ose aspak të treguesve teknikë.

Cila është afati më i mirë për tregtimin e veprimeve të çmimeve? 

Veprimi i Çmimit mund të përdoret në çdo afat kohor. Mund të përdoret në një kornizë të madhe kohore si mujore, si dhe në korniza kohore më të vogla si grafikët 15 minutësh. Në përgjithësi, afatet më të larta kohore janë më të sakta sepse ato ju ofrojnë një perspektivë më të gjerë.

A mund ta kombinoj tregtimin e veprimit të çmimit me strategji të tjera?

Po, ju mund të kombinoni tregtimin e Çmimit të Veprimit me çdo formë tjetër të tregtimit. Meqenëse tregtimi i Action Action është një mënyrë minimaliste e tregtimit, ajo lehtësisht plotëson format e tjera të analizës teknike. 

Çfarë duhet tëp-poshtë Analiza?

Analiza nga lart-poshtë i referohet zbatimit të analizës teknike që fillon nga afatet më të larta dhe vazhdon në afatet kohore më të ulëta. 

Çfarë është një Zonë Mbështetëse? 

Ky është një rajon i çmimit i cili parandalon që një palë monedhe të shkojë më poshtë me 'mbështetje'. Meqenëse është një zonë, ajo përfshin një 'gamë' të vogël çmimi, sesa një çmim specifik. 

Çfarë është një Zonë e Rezistencës?

Ky është një rajon çmimesh i cili parandalon që një palë monedha të drejtohet më lart. Meqenëse është një zonë, ajo përfshin një 'gamë' të vogël çmimi, sesa një çmim specifik. 

Pse janë shumica e tregtisë sonë Urdhërat e Tregut?

Në strategjinë tonë të veprimit të Çmimit Action, mbylljet e qirinjve janë të një rëndësie të madhe, prandaj, ne rrallë ndonjëherë përdorim porosi në pritje. Ne rekomandojmë vendosjen e sinjalizimeve për kur çmimi hyn në një pikë interesi, pastaj kërkoni konfirmim në Çmimin e Veprimit (shembull: që çmimi të mbyllet mbi një nivel), përpara se të futni një urdhër tregu. 

Pyetjet e Parave të Zgjuara

Çfarë dhe kush është paraja inteligjente? 

Paraja e zgjuar të cilës i referohet tregtari ynë është çdo entitet, individ ose organizatë, ose forcë kolektive që ka aftësinë financiare për të lëvizur çmimin në treg. 

Kush përfshihet në 'Dumb Money', 'Street Money' ose 'Retail'?

Këta janë pjesëmarrës të tregut përveç Smart Money. Smart Money ka më shumë qasje në informacion, më shpejt dhe më lehtë sesa Street Money. 

Çfarë është një bankë qendrore?

Një Bankë Qendrore është njësia ekonomike që është përgjegjëse për mbikëqyrjen e monedhës dhe sistemit monetar të një kombi. Banka qendrore e Shteteve të Bashkuara është Sistemi i Rezervave Federale, i njohur zakonisht si Fed. 

Kush është rrjeti ndërbankar?

Kjo i referohet një grupi bankash të nivelit më të lartë, të lidhur elektronikisht përmes EBS ose Reuters për tregtimin e valutave ndërmjet tyre dhe me klientë të tjerë të mëdhenj. 

Çfarë është analiza ndër-tregu?

Kjo i referohet analizës së korrelacioneve midis normave të interesit, kapitalit, mallrave dhe monedhave globale gjatë kushteve të inflacionit ose deflacionit

Cili është raporti i angazhimit të tregtarëve (COT)?

Ky është një raport javor i lëshuar nga CFTC i Shteteve të Bashkuara (Komisioni i Tregtimit të Futjeve të Mallrave) mbi zotërimet totale të pjesëmarrësve të ndryshëm të tregut në tregun e të ardhmes duke përfshirë pjesëmarrësit e Smart Money dhe Retail. 

Çfarë është niveli institucional? 

Kjo i referohet një niveli çmimi që përfundon në 20, 50 ose 80 (p.sh. 1.1220, 1.1250 ose 1.1280). Këto nivele janë vendet ku shumë institucione bëjnë tregtinë e tyre. 

Çfarë është ekuilibri?

Disa i referohen kësaj si Vlera e Drejtë. Isshtë çmimi mesatar i një vargu të mëparshëm nga sa është i Lartë dhe i Ulët. 

Çfarë është Profili i Tregut?

Profili i tregut i referohet njërit prej 4 mjediseve të tregut që kanë karakteristika të ndryshme. Këto profile përfshijnë: 

 • Gama e konsolidimit 
 • Zgjerimi ose Breakout
 • retracement
 • ndryshim 

Çfarë është akumulimi?

Kur Smart Money është duke blerë, për të hyrë në pozicione të gjata ose për të mbuluar pozicione të shkurtra, kjo quhet Akumulim. 

Çfarë është manipulimi?

Kjo është kur Smart Money po përdor një lëvizje false të çmimit për të joshur tregtarët me pakicë në anën e gabuar të tregut para se ta zhvendosin çmimin në anën e kundërt. Mund të jetë gjithashtu një veprim për të ndaluar tregtarët dhe pozicionin e tyre në një nivel të caktuar. 

Çfarë është Shpërndarja?

Kur paratë e mençura janë duke shitur, për të hyrë në pozicione të shkurtra ose për të likuiduar pozicione të gjata në një ritëm të lartë të lartë ose të ulët. 

Çfarë është Stop-Run ose Stop-Hunt?

Këto i referohen një lëvizje false të çmimit të krijuar nga Smart Money, me qëllimin për të shkaktuar humbjet e ndalimit që qëndrojnë mbi ose nën një nivel çmimi. Kjo është referuar gjithashtu si manipulim. 

Cilat janë lartësitë e barabarta dhe uljet e barabarta?

Në shumë mësime tradicionale, këto mund të quhen dyshekë të dyfishtë dhe funde të dyfishta që janë modele kthyese. Sidoqoftë, në tregtinë e parave inteligjente, këto janë zona që ne kërkojmë të synojnë çmimin, pasi çmimi tenton të tërhiqet në këto zona. Ata veprojnë si manjat për çmimin sepse ka likuiditet që pushon mbi ose nën këto zona.

Çfarë është likuiditeti?

Kur i referohemi likuiditetit në tregtimin e parave inteligjente, po u referohemi kryqëzimeve të porosive. Grupet e likuiditetit mund të gjenden në afërsi të zonave të mëdha të luhatjes në çmim ku vendosen shumë porosi ndalimi dhe humbje ndalimi.  

Çfarë është një ditë brenda?

I referohet një qiri ditor me një të ulët të lartë dhe një më të ulët të ulët se qiri paraprak ditor, dhe zakonisht sinjalizon një vazhdim trendi.

Cilat janë çiftet e lidhura?

Çiftet e lidhura janë 2 çifte monedhash që priren të lëvizin së bashku. Për shembull, EUR / USD dhe GBP / SSD zakonisht lëvizin së bashku, ashtu si NZD / USD dhe AUD / USD. 

Çfarë është paragjykimi i drejtimit?

I referohet paragjykimit të drejtimit aktual të Veprimit të Çmimit në afatin më të lartë gjatë një profili tregu të modës dhe të tregtueshëm. 

Çfarë është Swing High dhe Swing Low?

Ne i referohemi një lëkundjeje të lartë si një lartësi prej tre shiritash ku qiri i mesëm krijon një pikë të lartë, dhe 2 qirinjtë fqinjë mbyllen me një lartësi më të ulët. Një ritëm i ulët është e kundërta.

Çfarë është një tregti ditore?

I referohet një tregtie që hyn dhe del brenda së njëjtës ditë tregtare. 

Çfarë është një qiri lart?

Ky është një term tjetër për një Qiri Bullish. 

Çfarë është një qiri poshtë?

Ky është një term tjetër për një Qiri Bearish. 

Çfarë do të thotë 'rri në duar'?

Kjo është një shprehje e përdorur nga tregtari ynë kur kushtet e tregut nuk janë ideale për tregti, dhe kjo thjesht do të thotë të qëndrosh në periferi të tregut, të ulesh në duar dhe të shikosh vetëm. 

Shkurtesat

Çfarë është AMD? 

Kjo është shkurtim i Akumulimit, Manipulimit dhe Shpërndarjes. 

Çfarë është HTF dhe LTF?

Kornizë më e lartë kohore dhe kornizë më e ulët kohore. HTF zakonisht i referohet kornizave kohore më të larta se 1 orë; 4-orëshe (H4), e përditshme (D1), javore (W1) dhe mujore (MN). LTF zakonisht i referohet kornizave kohore më të ulëta se 4-orëshe; 1 orë (H1), 15 min (M15) dhe 5 min (M5). 

Çfarë janë HH, HL, LH, LL? 

Lartë Lartë, Lartë Lartë, Ulët Lartë dhe Ulët Ulët. Këto i referohen luhatjeve të çmimeve dhe ndihmojnë në përcaktimin nëse struktura e tregut është bullish ose bearish. 

Çfarë është BE, GU, UJ?

Kjo është shkurtim për EUR / USD, GBP / USD dhe USD / JPY. E njëjta gjë vlen për çdo palë të tjera me këto lloje të shkurtesave (UC = USD / CAD, AN = AUD / NZD, etj.) 

Çfarë është XAU?

Ky simbol i referohet Gold: XAU / USD.

Çfarë është WTI?

Ky simbol i referohet West Texas Intermediate ose Oil Bruto.

Çfarë është US30 ose DJ30?

Këto simbole të zakonshme i referohen Dow Jones. 

Çfarë është FOMO? 

Frika nga humbja. Ky është një nga armiqtë e mëdhenj për tregtarët pa përvojë. 

Çfarë është RR?

Shkurtër për Rrezik / Shpërblim.

Çfarë është NFP?

Lista e pagave jo-bujqësore.

Çfarë është FOMC?

Komiteti Federal i Tregut të Hapur.