Политика на приватност

Давателот на услугата нема да изнајмува, продава, пристап или како и да е да ги користи информациите за базата на податоци на клиентот на клиентот. Овие информации ќе бидат строго доверливи на највисок можен начин.

Ние ги собираме адресите на е-пошта на оние кои комуницираат со нас преку е-пошта, збирни информации на кои страници пристапуваат до посетите или посетуваат потрошувачи, приближна локација, IP адреса и информации што се волонтираат од потрошувачот (како што се информации за анкета и / или регистрации на страници) .Информациите ние собираме се користи за подобрување на содржината на нашите веб-страници и квалитетот на нашата услуга.

Бараме информации како што се вашето име, име на компанијата, адреса за е-пошта, адреса за наплата и информации за кредитни картички за корисниците на нашите услуги. Ние користиме собрани информации за следниве општи цели: обезбедување производи и услуги, наплата, идентификација и автентикација, подобрување на услугите, контакт и истражување.

Колаче е мала количина на податоци, која често вклучува анонимен уникатен идентификатор, кој се испраќа до вашиот прелистувач од компјутери на веб-страница и се чува на тврдиот диск на вашиот компјутер. Колачињата се потребни за да ја користат нашата услуга. Ние ги користиме колачињата за да ги снимаме тековните информации за сесијата, но не користете трајни колачиња.

Ние користиме продавачи на трети страни и партнери за домаќини за да ги обезбедиме потребните хардвер, софтвер, мрежно поврзување, складирање и поврзана технологија потребна за извршување на дадените услуги. Иако ги поседуваме кодот, базата на податоци и сите права на апликацијата, вие ги задржувате сите права на вашите податоци.

Можеме да откриеме лични информации што можат да се идентификуваат под посебни околности, како на пример, сообразување со потерници или кога вашите активности ги кршат Условите за услуга.

Можеме периодично да ја ажурираме оваа политика и ќе ве известиме за значајни промени во начинот на кој ги третираме личните информации со испраќање на известување до примарната адреса за е-пошта наведена за вашата сметка или со ставање на видно известување на нашата страница. Ова вклучува трансфер на податоци во настанот Forex Lens се стекнува од или се спои со друга компанија.

Оваа политика за приватност е составен за подобро да им служи на оние кои се загрижени како се користат нивните "лични информации" (PII) онлајн. ПИИ, како што е опишано во американското законодавство за приватност и безбедноста на информациите, е информација која може да се користи самостојно или со други информации за да се идентификува, контактира или лоцира едно лице или да се идентификува поединец во контекст. Ве молиме прочитајте ја нашата политика за приватност внимателно за да добиете јасно разбирање за тоа како собираме, користиме, заштичуваме или на друг начин ги обработуваме Вашите лични информации во согласност со нашата веб-страница.

Какви лични податоци кои ги собираме од луѓето кои го посетуваат нашиот блог, сајт или стан?
Кога нарачувате или се регистрирате на нашата веб-страница, како што е соодветно, можеби ќе биде побарано да го внесете вашето име, е-пошта, адреса за пошта, телефонски број, информации за кредитни картички, број за социјално осигурување, прилагодени полиња или други детали за да ви помогнат во вашето искуство.
Кога ги собираме информации?
Ние собираме информации од вас кога ќе се регистрирате на нашата веб-страница, ќе нарачате, да се претплаќате на билтен, ќе одговорите на анкета, пополнете формулар, Користете Live Chat, Отворете билет за поддршка или ќе внесете информации на нашата страница.

Дајте ни повратни информации за нашите производи или услуги Прелистајте

Како ги користиме вашите информации?
Ние може да го користат информациите кои ги собираме од вас кога ќе се регистрирате, да купат, се регистрирате за нашите билтени, да одговорат на комуникација анкета или маркетинг, сурфање на веб-сајт, или да користите други одредени сајт карактеристики на следниве начини:

Да го персонализирате вашето искуство и да ни дозволите да го испорачаме видот на содржини и понуди за производи во кои сте најмногу заинтересирани.
Да го подобриме нашиот веб-сајт со цел подобро да ви служиме.
За да ни овозможи подобро да ви сервисираме во одговорот на вашите барања за услуги на клиентите.
Да администрира натпревар, промоција, преглед или друга функција на страницата.
За брзо да ги обработите вашите трансакции.
Да побара рејтинг и преглед на услуги или производи
Да се ​​следи со нив по преписката (разговор во живо, е-пошта или телефонски прашања)

Како ги заштитуваме вашите информации?
Нашата веб-страница е редовно скенирана за безбедносни дупки и познати слабости со цел да ја направиме вашата посета на нашата веб страница што е можно посигурна.

Ние користиме редовно малверско скенирање.

Вашите лични податоци се содржани зад обезбедените мрежи и е достапен само од ограничен број на лица кои имаат специјални права за пристап до такви системи и се обврзани да ги чуваат информациите доверливи. Покрај тоа, сите чувствителни / кредитни информации што ги доставувате се шифрираат преку технологијата Secure Socket Layer (SSL).
Ние имплементираме разновидни безбедносни мерки кога корисникот ќе стави ред да ги внесе, поднесе или пристапува до нивните информации за да ја одржи безбедноста на вашите лични информации.
Сите трансакции се обработуваат преку давател на портал и не се чуваат или обработуваат на нашите сервери.

Дали користиме "колачиња"?
Да. Колачињата се мали датотеки кои веб-страницата или нејзиниот обезбедувач на услуги ги префрла на хард дискот на вашиот компјутер преку вашиот веб прелистувач (ако дозволите) што им овозможува на системите на системот или на операторот да го препознаат вашиот прелистувач и да фатат и да се сетат на одредени информации. На пример, ние користиме колачиња за да ни помогнеме да се запаметиме и да ги обработуваме предметите во количката. Тие исто така се користат за да ни помогнат да ги разбереме вашите параметри врз основа на претходната или тековната активност на страницата, што ни овозможува да ви обезбедиме подобри услуги. Ние, исто така, користиме колачиња за да ни помогнеме да собираме агрегирани податоци за сообраќајот на страницата и интеракцијата на сајтот, така што ќе можеме да понудиме подобри искуства и алатки на страницата во иднина.
Ние користиме cookies за да се:
Помогнете да се запамети и да ги процесирате предметите во количката.
Разбирање и зачувување на параметрите на корисникот за идните посети.
Пратете ги рекламите.
Комбинира агрегатни податоци за сообраќајот на сајтови и интеракции на сајтови со цел да понудат подобри искуства и алатки на страницата во иднина. Ние исто така можеме да користиме услуги за доверливи трети лица кои ги следат овие информации во наше име.
Можете да одберете дали вашиот компјутер ќе ве предупреди секој пат кога ќе се испраќа колачиња, или можете да одберете да ги исклучите сите колачиња. Ова го правите преку поставките на прелистувачот. Бидејќи прелистувачот е малку поинаков, погледнете го менито за помош на прелистувачот за да го научите правилниот начин за менување на вашите колачиња.
Ако корисниците ги оневозможат колачињата во нивниот прелистувач:
Ако ги исклучите колачињата, тоа ќе исклучи некои од карактеристиките на страницата.

Обелоденување на трети страни
Ние не продаваме, не тргуваме или на друг начин не ги пренесуваме вашите лични информации на надворешни страни освен ако не им обезбедиме претходна најава на корисниците. Ова не ги вклучува партнери за веб-хостинг и други страни кои ни помагаат да ракуваме со нашата веб-страница, да го водиме нашиот бизнис или да им служиме на нашите корисници, се додека овие страни се согласат да ги чуваат овие информации доверливи. Ние исто така можеме да ги објавиме информациите кога е соодветно објавување за да се усогласат со законот, да ги спроведуваме политиките на нашата страница или да ги заштитиме нашите или другите права, имот или безбедност.

Сепак, не-лични информации посетител може да се дадат на други страни за маркетинг, реклами, или други намени.

Линкови на трети страни
Повремено, по наша дискреција, можеме да вклучиме или да понудиме производи и услуги на трети лица на нашата веб страница. Овие трети страни имаат одделни и независни политики за приватност. Затоа ние немаме одговорност или одговорност за содржината и активностите на овие поврзани сајтови. Сепак, ние сакаме да го заштитиме интегритетот на нашата страница и да дочекаме повратни информации за овие сајтови.

Google
Барањата за рекламирање на Google може да се сумираат преку Рекламните принципи на Google. Тие се поставени за да обезбедат позитивно искуство за корисниците. https://support.google.com/adwordspolicy/answer/1316548?hl=en

Ние ги користиме за реклама на Google AdSense на нашата веб страница.
Google како продавач на трети лица користи колачиња за да прикажува реклами на нашата страница. Користењето на Google на колачот "Дарт" му овозможува да им служи на реклами на нашите корисници врз основа на претходни посети на нашата веб-страница и други сајтови на Интернет. Корисниците можат да се откажат од употребата на колачето "Дарто" со посета на Политиката за приватност на Google Ad и содржината.
Ние се спроведува следната:
Ремаркетинг со Google AdSense
Известување за импресиите на Google Display Network
Известување за демографија и интереси
Интеграција на платформата DoubleClick
Ние, заедно со продавачи на трети лица, како што се Google, користат колачиња од прва страна (како што се колачињата на Google Analytics) и колачињата од трети страни (како што се куки на DoubleClick) или други идентификатори на трети лица за да ги соберат податоците во врска со корисничките интеракции со рекламирање впечатоци и други рекламирање функции, како тие се однесуваат на нашата веб-страница.
Залагајќи се надвор:
Корисниците можат да поставуваат параметри за тоа како Google рекламира за вас со помош на страницата за поставки на Google. Како алтернатива, можете да се откажете од посетата на страната за отпуштање на мрежната рекламна иницијатива или со користење на прелистувачот за одбивање на Google Analytics.

Законот за заштита на приватноста во Калифорнија
CalOPPA е првиот државен закон во државата кој бара комерцијални веб-страници и онлајн услуги да објавуваат политика за приватност. Досегот на законот се протега многу подалеку од Калифорнија за да побара било кое лице или компанија во Соединетите Американски Држави (и веројатно светот), која раководи со веб-страници кои собираат лични информации од потрошувачите во Калифорнија за да објавуваат јасна политика за приватност на нејзината веб-страница, во која се наведуваат токму информациите што се собираат и оние поединци или компании со кои се дели. - Видете повеќе на: http://consumercal.org/california-online-privacy-protection-act-caloppa/#sthash.0FdRbT51.dpuf
Според CalOPPA, ние се согласуваме со следното:
Корисниците можат анонимно да ја посетат нашата страница.
Откако ќе се креира оваа политика за приватност, ние ќе додадеме врска кон него на нашата почетна страница или како минимум, на првата значајна страница откако ќе влеземе во нашата веб-страница.
Нашиот линк за приватност го вклучува зборот "приватност" и лесно може да се најде на страната наведена погоре.
Ќе бидете известени за сите промени во Политиката за приватност:
На нашата Полиса за приватност
Може да ги менува вашите лични податоци:
Со испраќање на нас
Со најавување на вашата сметка
Како нашата веб-страница се справува со сигнали Не трепкајте?
Почитуваме сигнали "Не следи" и "Не пратете", напишете колачиња или употребувајте реклами кога механизмот за прелистувач "Не прати" (DNT) е во место.
Дали нашиот сајт дозволува третирање на однесувањето на трети лица?
Исто така, важно е да се забележи дека ние им овозможуваме на трети лица однесувањето следење

COPPA (Деца до приватност на интернет Законот за заштита)
Кога станува збор за собирање на лични податоци од деца на возраст под 13 години, Законот за заштита на приватноста на интернет (COPPA) ги става родителите во контрола. Федералната трговска комисија, Агенцијата за заштита на потрошувачите на САД, го спроведува правилото COPPA, кое ги опишува што операторите на веб-страниците и онлајн услугите мора да направат за заштита на приватноста и безбедноста на децата на интернет.

Ние конкретно не ги продаваме на деца на возраст под 13 години.

Практични фер информации
Принципите на фер информациските практики претставуваат основа на законот за приватност во САД и концептите што ги вклучуваат играа значајна улога во развојот на законите за заштита на податоци низ целиот свет. Разбирањето на принципите за праведна информациска практика и како тие треба да се имплементираат е од клучно значење за усогласување со различните закони за заштита на личните податоци.

За да бидеме во согласност со практиките за праведна информација, ќе ги преземеме следниве реактивни мерки ако се случи прекршување на податоци:
Ние ќе ве известиме преку е-пошта
Во рамките на 1 работен ден
Ние ќе ги известиме корисниците преку известување во место
Во рамките на 1 работен ден
Ние, исто така, се согласуваме со принципот на индивидуална заштита, кој бара поединците да имаат право законски да ги извршуваат спроведливите права против собирачите на податоци и обработувачите кои не се придржуваат кон законот. Овој принцип бара не само дека поединците имаат применливи права против корисниците на податоци, туку исто така и дека поединците се обраќаат до судовите или владините агенции за да ги истражат и / или да ги гонат неусогласеностите од обработувачите на податоци.

МОЖЕ Спам акт
CAN-SPAM Act е закон со кој се утврдуваат правилата за комерцијална е-пошта, се поставуваат барања за комерцијални пораки, им дава на примачите право да имаат е-пораки што не се испраќаат до нив, и ги опишува тешките казни за прекршоци.

Ја собираме вашата е-пошта за да:
Испратете информации, одговарајте на прашања и / или други барања или прашања
Процеси нарачки и да испраќате информации и ажурирања кои се однесуваат на налози.
Ви испраќаме дополнителни информации поврзани со вашиот производ и / или услуга
Пазар до нашата мејлинг листа или продолжи да испраќаме е-пораки до нашите клиенти откако настанала оригиналната трансакција.
Да бидеме во согласност со CANSPAM, се согласуваме со следново:
Не користете лажни или лажни субјекти или адреси на е-пошта.
Идентификувајте ја пораката како реклама на разумен начин.
Вклучете ја физичката адреса на нашиот бизнис или седиште на веб-страницата.
Следете ги трети-мејл маркетинг услуги за усогласеност, ако некој се користи.
Почитувајте ги барањата за откажување / отпишување брзо.
Дозволи им на корисниците да се отпишат со користење на врската на дното на секоја е-пошта.

Ако во било кое време сакате да се откажете од примање идните пораки, можете да ни пишете на
Следете ги упатствата на дното на секоја е-пошта.

и ние веднаш ќе ве отстраниме СИТЕ преписка.

Јавите нас

Ако имате било какви прашања во врска со оваа политика за приватност, може да не контактирате користејќи ги информациите подолу.

forexlens.com
Улица 250 Јонгер # 2201

Торонто, Онтарио M5B2M6

Канада
-888 978 4868-
Последна изменета на 2018-05-23