EURUSD & USDCHF во добивка + повеќе што доаѓа

Како што предвидуваше анализата на акциските цени, подесувањата на трговскиот пазар EURUSD и USDCHF играат како што се очекуваше и профитабилно. Бидејќи трендот на долар останува силен, треба да се очекуваат повеќе профити.

ЕУРСД денес се најде во минус -0.37%, бидејќи цената продолжува со трендот на опаѓање. Претходникот на најновата распродажба беше затворањето на цената, падна под минималното минатонеделно. Трговците можат да очекуваат дека цената ќе се повлече малку денес, пред на крајот да ја достигнат целта од 1.16400.

Како што Доларот се турка повисоко, USDCHF продолжува да се искачува исто така. Претходно денес, DXY беше во можност да достигне 93.200 и да се затвори нахакан над ова ниво. Ова треба да доведе до понатамошни придобивки за USDCHF. Првите трговци со целна акција ќе бидат насочени кон 0.94700.

Утре е извештајот за вработување на АДП, што претставува број на додадени работни места со исклучок на владиниот и земјоделскиот сектор. Тековната прогноза е подобрување од претходниот резултат со очекувани 552,000 работни места што се додадени изминатиот месец. Позитивен резултат може да го испрати доларот уште повисок.

Директориум: